ERZURUM / YAKUTİYE - Yakutiye Rehberlik ve Araştırma Merkezi

May

DOWN SENDROMLU BİREYLERİN ÖZEL GEREKSİNİMLERİ VE GÜÇLÜ YÖNLERİ HAKKINDA BİLGİLER İÇEREN BÜLTEN YAYIMLANDI

May

REHBERLİK İHTİYACI BELİRLEME ANKETİ (RİBA) VE SONUÇ ÇİZELGELERİ (2024)

Nis

53 KİTAP VE YAKLAŞIK 500 VİDEODAN OLUŞAN AİLE EĞİTİMİ KİTAP SETİ'NİN İLKİ OLAN "ZİHİN YETERSİZLİĞİ AİLE EĞİTİMİ KİTAP SETİ" YAYINDA

LGS BAŞVURULARI, ELEKTRONİK ORTAMDA İSTEĞE BAĞLI YAPILACAK

Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl 2 Haziran 2024'te gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki Merkezî Sınav'ın başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlandı.

Mrt

Millî Eğitim Bakanlığı, 2 Haziran 2024'te yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınava ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.

Şbt

"ÖĞRENCİLERİMİZİN SOSYAL DUYGUSAL BECERİLERİNİ DESTEKLEMEYE YÖNELİK GELİŞTİRİLEN AİLE PROGRAMLARIMIZ" YAYINLANDI

Şbt

SORUMLULUK BÖLGEMİZDEKİ 10 İLÇEDE  GÖREV YAPAN OKUL MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARINA ''ÇOCUK KORUMA KANUNU KAPSAMINDA İHMAL İSTİSMAR PROJESİ'' KAPSAMINDA HİZMETİÇİ EĞİTİMLER VERİLMİŞTİR.EĞİTİME TOPLAMDA 700 İDARECİMİZ KATILIM SAĞLAMIŞTIR.PROJEYE DESTEKLERİNDEN DOLAYI BAŞTA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZ YAKUP YILDIZ BEY OLMAK ÜZERE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜR YARDIMCILARIMIZA,TÜM İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİMİZE,ŞUBE MÜDÜRLERİMİZE,YAKUTİYE VE PALANDÖKEN RAM MÜDÜRLERİMİZE,EĞİTİM GÖREVLİLERİ DURSUN DAYAPOĞLU VE ABDULHAKİM ZAFER HOCALARIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ.

Ara

"2023-2024 YILI BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ TANILAMA VE YERLEŞTİRME KILAVUZU" YAYIMLANDI

Kas

İlköğretim ve ortaöğretim okullarının bünyesinde açılan hafif ve orta-ağır düzeyde zihinsel yetersizliği ve otizm spektrum bozukluğu, görme yetersizliği ve işitme yetersizliği olan öğrencilerimizin eğitim gördüğü özel eğitim sınıfları başta olmak üzere; özel eğitim okullarımızda eğitimlerine devam eden ve destek eğitim odalarından yararlanan özel çocuklarımıza, her yıl düzenli olarak ulaştırılan öğretim materyallerinin tanıtımı ve kullanımlarına dair ayrıntılı anlatımlar bulunan bir katalog hazırlanmıştır.

Eyl

BEP HAZIRLAMA SÜRECİNDE ÖĞRENCİLERİN EĞİTSEL DEĞERLENDİRMESİNDE KULLANILACAK FORMLAR.

Mrt

MEB, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)'ye hazırlanan öğrenciler ile depremden etkilenen öğrenciler başta olmak üzere, ortaokul ve lisedeki tüm öğrenciler için kariyer planlama ve rehberlik programlarını destekleme kitapları hazırladı.

Kitaplar, ortaokul ve lisedeki öğrencilerin ilgi, yetenek, değer ve kişilik özeliklerini tanıması, mesleki seçenekleri fark etmesi, mesleklerin gerektirdiği nitelikler ile kişisel özellikleri arasında bağ kurması, mesleklere yönelik olumlu tutum geliştirmesi ve kariyer farkındalığı kazanması amacıyla oluşturuldu.

Bu amaçla, öğrencilerin iş yaşamı ile eğitim arasındaki ilişkiyi ve yaşam boyu öğrenmenin kariyer gelişimi açısından önemini fark etmesini sağlayacak sınıf rehberlik programlarını destekleyici psikoeğitim programları ve  "Okulda Bireysel Kariyer Psikolojik Danışmanlığı El Kitabı"  hazırlandı.

7. ve 8. sınıf öğrencilerin LGS sınavına hazırlık sürecinde "Kariyer Uyumunu Destekleme Psikoeğitim Programı",  üniversiteye ve iş hayatına hazırlanan ortaöğretim öğrencilerine yönelik de "Kariyer Gelişimi ve Planlama Psikoeğitim Programı (KAGEP)" oluşturuldu.

ÖZEL EĞİTİMDE DAVRANIŞ DEĞİŞTİRME UYGULAMA REHBERİ İLK KEZ YAYIMLANDI

Eyl

Milli Eğitim Bakanlığınca ülke genelindeki bilim ve sanat merkezlerimizde öğrenim gören 90 bine yakın özel yetenekli öğrencimize, farklılaştırılmış eğitim ortamının sunulduğu destek eğitim odalarındaki öğretmenlerce uygulanmak üzere etkinlik kitapları hazırlandı.